5 βήματα… για μια επιτυχημένη εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας.

5 βήματα… για μια επιτυχημένη εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας.

5 βήματα… για μια επιτυχημένη εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας.

Ερχόμαστε πολύ συχνά αντιμέτωποι με ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκίνητων οι οποίοι έχουν έρθει σε αδιέξοδο για το πιο κατάστημα να επιλέξουν για την τοποθέτηση συστήματος υγραερίου στο αυτοκίνητο τους. Τα διλλήματα πολλά: Η τιμή, η μάρκα του συστήματος, η προέλευση του συστήματος, η εγγύηση που δίνεται, η υποστήριξη μετά την τοποθέτηση κλπ.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα 5 βασικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το στόχο σας, να μετατρέψετε δηλαδή το αυτοκίνητο σας σε ένα πραγματικά οικονομικό και αξιόπιστο μέσο μεταφοράς.

Βήμα 1ο

Η πρώτη και βασική ερώτηση που πρέπει να κάνετε κατά την τηλεφωνική σας επικοινωνία ή την επίσκεψη σας είναι αν είναι νόμιμος ο εγκαταστάτης συστημάτων υγραερίου και αν το κατάστημα του είναι αδειοδοτημένο από το Υπουργείο μεταφορών. Μη διστάσετε να ζητήσετε να δείτε την άδεια. Ένας νόμιμος εγκαταστάτης μετά χαράς θα σας την δείξει, γιατί έχει επενδύσει και εκπαιδευτεί για την άδεια αυτή.

Βήμα 2ο

Μην πάρετε την τελική σας απόφαση με βάση την φθηνότερη τιμή. Οι τιμές των συστημάτων υγραερίου κυμαίνονται ανάλογα με την ποιότητα τους. Μια φθηνή τιμή συνεπάγεται 2ης – 3ης διαλογής σύστημα αγνώστου προελεύσεως και πρόχειρη τοποθέτηση. Κάτι τέτοιο δεν το θέλετε για το αυτοκίνητο σας, γιατί θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και αξιοπιστία του. Τέλος το σύστημα πρέπει να είναι επώνυμο και αξιόπιστο αφού προορίζεται να δουλέψει για πολλά χιλιόμετρα πάνω στο αυτοκίνητο σας.

Βήμα 3ο

Επιλέγοντας ένα επώνυμο και ποιοτικό σύστημα θα σας κοστίσει ενδεχομένως 15-20% πιο ακριβά, αλλά η οικονομία που προσφέρει μακροπρόθεσμα σε καύσιμο σε σχέση με τα κατώτερης ποιότητας θα υπερκαλύψουν τη διαφορά. Ένα κακής ποιότητας σύστημα αυξάνει την κατανάλωση έως και 20% παραπάνω!

Βήμα 4ο

Ζητήστε να δείτε το σύστημα υγραερίου που θα σας τοποθετήσουν. Όλα τα εξαρτήματα που θα τοποθετηθούν στο αυτοκίνητο σας πρέπει να είναι από την ίδια εταιρεία και να περιλαμβάνεται και το γνήσιο βιβλιαράκι εγγύησης του συστήματος. Το βιβλίο αυτό είναι απαραίτητο για την περιοδική συντήρηση και την κάλυψη της εγγύησης.

Βήμα 5ο

Συζητήστε με τον εγκαταστάτη τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης:

  • Πόσα λίτρα φιάλη θα τοποθετηθεί ώστε να έχετε αυτονομία.
  • Που θα τοποθετηθεί η πλήρωση (Προτιμήστε την εργοστασιακή θέση)
  • Που θα τοποθετηθεί ο επιλογέας υγραερίου (Πρέπει να είναι ευδιάκριτος κατά την οδήγηση)
  • Από πού θα περάσουν οι σωλήνες και αν καλύπτονται τα κενά που δημιουργούνται με μονωτικές αδιάβροχες κόλλες
  • Κάθε πότε χρειάζεται να γίνεται έλεγχος και συντήρηση του συστήματος

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα να είστε σίγουροι ότι η εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας θα αποδειχτεί η πιο συμφέρουσα και αποδοτική επένδυση που έχετε πότε επιλέξει.

LPGas.gr
Γκέκας Χρήστος
Μηχανολόγος Μηχανικός (Τ.Ε.)