Αεριολογίες …ημερών

blabla

Έντονος είναι ο προβληματισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης Καβάλας μετά την ανακοίνωση της εξίσωσης του ΕΦΚ Πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Κάτοικοι της πόλης έχουν βγει με τρυπάνια στους δρόμους και απειλούν ότι θα ανοίξουν από μόνοι τους τρύπες μέχρι να βρουν πετρέλαιο ώστε να γεμίσουν τις δεξαμενές των σπιτιών τους.

Εντωμεταξύ, μαζική ήταν η χθεσινή προσέλευση των πρατηριούχων και εγκαταστατών συστημάτων υγραεριοκίνησης στο προσκύνημα της εικόνας της  Μεγαλόχαρης στη Θεσσαλονίκη. «Σε μια περίοδο βαθιάς δοκιμασίας οι Έλληνες στρεφόμαστε προς την Παναγία» . Αυτά δήλωσε εκπρόσωπος του σωματείου.

Παρατσούκλι από το πουθενά και για έναν δεύτερο εκπρόσωπο του σωματίου εγκαταστατών και εμπόρων υγραεριοκίνησης στην Αθήνα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αυτιά το πρωί του Σαββάτου, χρήστηκε ως πρόεδρος 4-5 φορές. Πηγές αναφέρουν ότι η σταθερότητα του λόγου και το αγέρωχο παρουσιαστικό έφεραν μνήμες στον Αυτιά από την εποχή των συνεντεύξεων του Παναγιώτη Ψωμιάδη, όπου ήταν ο ένας και μοναδικός αγαπημένος πρόεδρος του δημοσιογράφου!

Για όσους θέλουν να δουν τη συνέντευξη, θα τη βρουν το παρακάτω link

http://www.youtube.com/watch?v=bJuZuiaQDMc

Δεν πίστευαν στα μάτια τους το πρωί της Κυριακής  14-10-2012, όσοι ιδιοκτήτες ΙΧ  πήγαν να φουλάρουν με βενζίνη. Η τιμή της αμόλυβδης στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης κυμαίνεται από 2.00 έως 2.20 Ευρώ ενώ μέσω αξιόπιστων πηγών λάβαμε πληροφορίες ότι η τιμή θα σκαρφαλώσει στα 3.00 Ευρώ έως το τέλος του 2012.

Στην Αθήνα εντωμεταξύ, όπως έγκυρα είχαν προβλέψει και δημοσιεύσει ιντερνετικες σελίδες και blogs ενημέρωσης (π.χ. katatromaktiko.gr, tarzankaizougla.gr), η τιμή του υγραερίου κυμαίνεται από 1,25 έως και 1,30 Ευρώ ενώ σε μερικά βενζινάδικα έχει εξισωθεί ήδη με την τιμή του πετρελαίου και πωλείται πλέον προς 1,45Ευρώ το λίτρο ή kg ανά προτίμηση..

Τέλος κάτι που σίγουρα θα ενδιαφέρει όλους του υγραεριοκίνητους των Αθηνών. Έλλειψη σε υγραέριο κίνησης θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στα πρατήρια του λεκανοπεδίου. Αιτία ο αποκλεισμός της Ιεράς οδού και της ευρύτερης περιοχής στο Γκάζι (όπου και παράγεται το υγραέριο), από μέλη της Χρυσής αυγής και χριστιανικών οργανώσεων που διαμαρτύρονται για τη θεατρική παράσταση της ντροπής και του ανθελληνισμού. Βέβαια η αντίδραση των έγκυρων μέσων ενημέρωσης ήταν για μια ακόμη φορά εύστοχη και άμεση ώστε να καθησυχάσουν τους καταναλωτές. Το πετρέλαιο θα πωλείται για όλο αυτό το διάστημα και σε αέρια μορφή για να εξυπηρετήσει του ιδιοκτήτες υγραεριοκίνητων οχημάτων. Αιτία ήταν η έντονη πίεση που ασκήθηκε από την τρόικα στον υπουργό οικονομίας, να εξισωθούν εκτός του ΕΦΚ και οι φυσικές ιδιότητες των δυο καυσίμων.

LPGas.gr
Γκέκας Χρήστος
Μηχανολόγος Μηχανικός