BRC "LDI" - LPG Direct Injection

Monday, 11 November 2013 21:06

VettureLDI

Έφτασε ο καιρός του LDI συστήματος υγρού ψεκασμού της BRC για τους κινητήρες άμεσου ψεκασμού.

Ένα χρόνο μετά την επίσημη παρουσίαση του στην ίδια θέση με την παρουσία εκατοντάδων εγκαταστατών, το υγρό σύστημα ψεκασμού "LDI" LPG Direct Injection, που αναπτύχθηκε από την BRC για κινητήρες με απευθείας έγχυση βενζίνης γίνεται πραγματικότητα.

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια 2ωρης παρουσίασης, που θα διεξαχθεί στο Circuit Roman Vallelunga "Piero Taruffi, θα πραγματοποιηθεί στο επίσημο δίκτυο παρουσίαση του πρώτου BRC 14 Sportage Kia που εχει μετατραπεί με την πρωτοποριακή LDI, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην αγορά για πώληση μετα από μερικές εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το Endurance 2.0, η οποία θα αναπτυχθεί στο δίκτυο, ακόμα και αυτοκίνητα που μετατρέπονται σε υγραέριο από την Team Racing BRC, καθώς και 6 Kia Rio υβριδικά LPG-ηλεκτρικά, και 2.0 Seat Leon Super Copa που είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με το υγρό σύστημα ψεκασμού "LDI" LPG Direct Injection

   

Η υγραεριοκίνηση παραμένει φθηνή επιλογή

Tuesday, 13 November 2012 21:39

money

Ως η πλέον φθηνή και συμφέρουσα εναλλακτική επιλογή παραμένει για τους οδηγούς αυτοκινήτων η υγραεριοκίνηση, καθώς μετά ακόμη και την ελαφρά αύξηση του ΕΦΚ κατά 7-9 λεπτά του ευρώ που επιβλήθηκε στο υγραέριο κίνησης από την ημέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου, η τιμή πώλησής του εξακολουθεί να είναι χαώδης έναντι της βενζίνης.

Ακόμη κι έτσι λοιπόν, η τιμή πώλησής του από τα εξειδικευμένα πρατήρια υγραεριοκίνησης θα υπολείπεται τουλάχιστον κατά 0,67 ευρώ έναντι του λίτρου βενζίνης, λαμβάνοντας ως ενδεικτική τιμή της πώλησης της βενζίνης τα 1,64 ευρώ, έναντι προβλεπόμενης τιμής πώλησης του υγραερίου τα 0,97 ευρώ ανά λίτρο.

Πώς θα φτάσει εκεί, πλησιάζοντας για πρώτη φορά στην «απαγορευμένη» περιοχή του ενός ευρώ; Συνυπολογίζοντας απλά ότι σε κάθε λίτρο υγραερίου το αυξημένο ποσό φόρου που θα αναλογεί είναι 0,18 ευρώ/λίτρο, αντί ποσού 0,11 ευρώ/λίτρο που ίσχυε έως την 5η Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα την αύξηση της τελικής του τιμής στα 0,97 ευρώ ανά λίτρο έναντι 0,88 ευρώ ανά λίτρο ενδεικτικής τιμής πώλησης του υγραερίου κίνησης μέχρι τώρα. Η τελική επιβάρυνση φτάνει στα 9 λεπτά του ευρώ, εκ των οποίων τα 2 λεπτά είναι ΦΠΑ.

ΑΠΩΛΕΙΑ 60 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΕΣΟΔΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΩΝ

Και σ’ αυτή όμως την ελεγχόμενη τιμή αύξησης του υγραερίου κίνησης, έναντι των λοιπών και σαφώς πιο δυσβάσταχτων εναλλακτικών που έχει ο Ελληνας οδηγός, δριμεία κριτική επιφύλαξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εισαγωγέων και Εγκαταστατών Αεριοκίνησης.

Διαμαρτυρόμενος έντονα για την πολιτική και ζητώντας «επανεξέταση της παράλογης αύξησης της τιμής του ΕΦΚ Υγραερίου Κίνησης», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εισαγωγέων και Εγκαταστατών Αεριοκίνησης ανέφερε σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών επήλθε αύξηση του ΕΦΚ του υγραερίου κίνησης στις 5/11/12 στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2013-2016. Ερωτούμε τον υπουργό κ. Στουρνάρα πώς αυξήθηκε η τιμή την επόμενη σε όλα σχεδόν τα πρατήρια υγραερίου της χώρας, την 6/11/12 και πριν την ψήφιση των μέτρων. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ κυρίας Τσαπανίδου σχετικά με το θέμα στον κ. Γιακουμάτο η απάντηση ήταν τα μέτρα θα περάσουν έτσι και αλλιώς, τι νόημα έχει αν έγινε η αύξηση μία μέρα πριν», υπογράμμιζε η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

«Το μεσοπρόθεσμο προβλέπει έσοδα από την αύξηση του ΕΦΚ του υγραερίου κίνησης ύψους 21 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, αυτό που δεν προβλέπει είναι η απώλεια 60 και πλέον εκατ. ευρώ από τα έσοδα των μετατροπών, (μία μετατροπή των 1.000 περίπου ευρώ επιστρέφει στο κράτος καθαρά το ποσό των 300-350 ευρώ ) με το ποσό του ΦΠΑ του παραβόλου μετατροπής κ.τ.λ. Αυτά χωρίς τις απώλειες 5.000 και πλέον θέσεων εργασίας στον κλάδο και τα έσοδα του κράτους από την ύπαρξη εκατοντάδων συνεργείων μετατροπής στην ελληνική επικράτεια».

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

Αντιδράσεις και μάλιστα έντονες υπήρξαν και από την πλευρά της Ενωσης Πρατηριούχων Υγραερίου Αυτοκινήτων, η οποία σε ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα σημείωνε ότι η αγορά υγραεριοκίνησης έχει ολότελα «παγώσει», ενώ δεν υπάρχει ούτε μία προσθήκη συστήματος σε αυτοκίνητα.

Με βάση τις φημολογίες που κυκλοφορούσαν για την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο υγραέριο κίνησης, η Ενωση Πρατηριούχων Υγραερίου Αυτοκινήτων υπενθύμιζε ότι στην τελευταία τριετία της οικονομικής ύφεσης ο κλάδος των πρατηρίων υγραερίου κίνησης είναι ο μόνος που παρουσίασε αλματώδη αύξηση και νέες επενδύσεις.

Τα πρατήρια από 38-40 το 2009 υπερβαίνουν σήμερα τα 250 (από μετατροπή πρατηρίων υγρών καυσίμων αλλά και ίδρυση νέων), υπό ίδρυση βρίσκονται 50-80 ακόμη, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα τα εξειδικευμένα συνεργεία υγραεριοκίνησης αυτοκινήτων αυξήθηκαν από 45 σε πλέον των 500 πανελλαδικά, καθώς συνεχώς ιδρύονται νέα.

Επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ενωσης ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης υγραερίου κίνησης αυξήθηκε το 2011 από 125 ευρώ/τόνο σε 200 ευρώ/τόνο (αύξηση 75 ευρώ), με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι στις πρώτες θέσεις ΕΦΚ στην Ευρώπη. Η Ενωση εκτιμά ότι το όφελος του Δημοσίου από ενδεχόμενη αύξηση του ΕΦΚ θα είναι πολύ μικρότερο από το υπολογιζόμενο με βάση τα μεγέθη του 2011, λόγω της περαιτέρω μείωσης της κατανάλωσης που θα προκαλέσει η αύξηση της τελικής τιμής για τον καταναλωτή. Επιπλέον, εκτιμά ότι θα μειωθούν πολύ τα έσοδα του Δημοσίου από την αντίστοιχη μείωση εσόδων από ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος εταιρειών εμπορίας, πρατηρίων, συνεργείων, εργαζομένων και άλλα, όπως και των ασφαλιστικών ταμείων.

«Το υγραέριο κίνησης, πέραν της οικολογικής διάστασής του (ένεκα της οποίας τα άλλα κράτη της Ευρώπης, όπως και των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Ιαπωνίας, Κίνας, Κορέας, Καναδά, κ.ά. έχουν θεσπίσει σημαντικά οικονομικά και άλλα κίνητρα), απετέλεσε λύση για τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα (τα οποία ενδεχομένως θα ακινητοποιήσουν με κατάθεση πινακίδων και τα δικά τους αυτοκίνητα), αλλά και για μικροεπιτηδευματίες που κράτησαν τις επιχειρήσεις τους, μειώνοντας το λειτουργικό τους κόστος», υπογράμμιζε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

πηγή: εφημεριδα ΚΕΡΔΟΣ

   

Τιμή υγραερίου και Λίστα Λαγκάρντ

Sunday, 28 October 2012 20:26

langart

Παρακολουθώ εμβρόντητος τις τελευταίες ώρες τα όσα συμβαίνουν με τη δημοσιοποίηση της φερόμενης Λίστας Λαγκαρντ και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κ.  Μπαξεβάνη.

Ανήμερα της εθνικής εορτής κινητοποιήθηκε όλο το σύστημα για τον εντοπισμό και σύλληψη ενός δημοσιογράφου που «τόλμησε» να κάνει τι;  Το σωστό; Το λογικό; Αυτό που δεν έκαναν επί 2 χρόνια οι εισαγγελικές αρχές με τη λίστα;  Αυτό που δεν έκαναν οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι επειδή δεν τους έμενε λεπτό, πλην του να τρομοκρατούν το λαό και να παπαγαλίζουν;

Σε αυτή τη χώρα δηλαδή απαγορεύεται σε ένα δημοσιογράφο να δημοσιοποιήσει την πραγματική είδηση;  ότι δηλαδή υπάρχει μια λίστα μέσα στην οποία υπάρχουν φοροφυγάδες και οι αρχές αδυνατούν  να κάνουν έρευνα και να τους εντοπίσουν;

Ακριβώς ένα μήνα νωρίτερα «συνάδελφοι» του Κ. Μπαξεβάνη, από αυτούς που συστηματικά μεταδίδουν άκριτα τα γεγονότα, δημοσιοποίησαν την αύξηση του υγραερίου κίνησης.  Δε σταμάτησαν όμως μόνο εκεί… δε σταμάτησαν στη δημοσιοποίηση της είδησης όπως όφειλαν να κάνουν, αλλά με στομφώδεις τίτλους,  σκοπιμότητα και αβάσιμους υπολογισμούς δήλωσαν ότι το υγραέριο θα φτάσει στην τιμή του 1,25Euro και ότι ίσως εξισωθεί με την τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Μαντέψτε λοιπόν, που βρίσκεται η υποκρισία;  Και στις 2 περιπτώσεις έχουμε την πιθανότητα στιγματισμού. Στην περίπτωση της λίστας Λαγκαρντ στιγματίζονται οι παράνομοι ( φοροφυγάδες), και στη δεύτερη περίπτωση το υγραέριο και η τιμή του.

Κανείς όμως δεν σκέφτηκε ότι στην περίπτωση στιγματισμού του υγραερίου ο πραγματικά ζημιωμένος είναι το ίδιο το κράτος και τα ταμεία του, ενώ στην πρώτη περίπτωση ο στιγματισμός των παρανομών είναι μια νίκη του κράτους απέναντι στη φοροδιαφυγή και μια ευκαιρία να μαζευτούν χρήματα στα ταμεία.

Σε ένα κράτος όμως που οι νόμοι εφαρμόζονται αλ α καρτ, τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, τίποτα δεν ελέγχεται, τίποτα δεν τιμωρείται. Σε ένα σοβαρό κράτος όλοι οι δημοσιογράφοι των καναλιών, του τύπου και των blogs που παράνομα και αβάσιμα δημοσιοποίησαν ότι το υγραέριο θα φτάσει 1,25Ευρώ, ( με αποτέλεσμα να οδηγήσουν στην ανεργία τουλάχιστον 1.000 άτομα σε ένα μήνα, να μειώσουν τον αριθμό μετατροπών σε υγραέριο κατά 90%  και να περιορίσουν ήδη τα έσοδα του κράτους από ΦΠΑ, εισφορές κλπ κατά περίπου 1.500.000 Ευρώ), θα ήταν τη στιγμή αυτή ενώπιον της δικαιοσύνης  για σκόπιμο στιγματισμό ενός κλάδου και  παραποίηση της αλήθειας – είδησης.

Λέμε... αλλά στην χώρα που πάει με τις μπάντες αυτά είναι ψιλά γράμματα. Δεν έχουμε συζητήσει για την ελευθερία του λόγου, τα λεπτά όρια δεοντολογίας και νομικά προσδιορισμένης παρανομίας. Απλώς κραυγάζουμε για τα πάντα και τα αντίθετά τους.
Το σίγουρο πάντως συμπέρασμα από τις δυο ιστορίες είναι ότι ο μόνος ζημιωμένος είναι το κράτος και οι πολίτες του, γιατί στην περίπτωση της λίστας θα θαφτούν για ακόμη μια φορά με περίτεχνες διαδικασίες όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία των παρανόμων, ενώ στην περίπτωση του πανικού που προκλήθηκε στον κλάδο του υγραερίου (παρότι η τιμή του υγραερίου θα παραμείνει χαμηλή και άκρως συμφέρουσα για τις μετακινήσεις), το κράτος θα χάσει έσοδα και πολλοί εργαζόμενοι τις δουλειές του λόγω μείωσης του κύκλου εργασιών των αντίστοιχων καταστημάτων.

   

Σεμινάριο Υγραεριοκίνησης από την LPGas

Friday, 19 October 2012 13:04

faqsΗ LPGas διοργανώνει το πρώτο σεμινάριο υγραεριοκίνησης με σκοπό την τεχνική ενημέρωση επάνω στη λειτουργία και προγραμματισμό του συστήματος BRC.

  • Μάθε να ρυθμίζεις το εγκέφαλο του πιο δημοφιλούς και αξιόπιστου συστήματος της αγοράς
  • Μάθε πως λειτουργεί η αυτολίπανση
  • Κατανόησε πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους τα μέρη του συστήματος BRC.
  • Απέκτησε εμπειρία στην διάγνωση ηλεκτρονικών και μηχανικών βλαβών που σχετίζονται με το υγραέριο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Ιδιώτες που έχουν ήδη εγκαταστήσει ή σκέπτονται να εγκαταστήσουν σύστημα BRC
  • Σπουδαστές ή Φοιτητές στον τομέα της αυτοκίνησης που επιθυμούν να  αποκτήσουν εμπειρία και γνώσεις στον τομέα της υγραεριοκίνησης
  • Μηχανικούς αυτοκινήτων που επιθυμούν να  αποκτήσουν εμπειρία προγραμματισμού και διάγνωσης  επάνω στο σύστημα της BRC

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στο κεντρικό κατάστημα της LPGas στην Λεωφόρο Πειραιώς 55 στον Πειραιά.
Ώρες σεμιναρίου 09:00 με 16:00.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο σεμιναρίου τα 10 άτομα ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο θα συνοδεύεται από βεβαίωση παρακολούθησης.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικα με το κοστος συμμετοχης και την κρατηση θεσης, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 2104100025

Με εκτίμηση,
Γκέκας Χρήστος
Μηχανολόγος Μηχανικός

LPGas
Κεντρικό Κατάστημα: Λεωφόρος Αθηνών-Πειραιώς 55, Πειραιάς, ΤΚ 185 40
Υποκατάστημα: Φωκαίας 4, Πειραιάς, ΤΚ 185 47
Τηλ Κέντρο Επικοινωνίας: 2104100025
Ιστοσελίδα: http://www.lpgas.gr
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it