Η τιμή του υγραερίου προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή οδηγία που κρατά χαμηλά την τιμή φορολόγησης (άρα και την τελική τιμή) του υγραερίου στην αντλία είναι διαθέσιμη στο παρακάτω link.

Διαβάστε την Ευρωπαϊκή οδηγία

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία και όπως βλέπουμε στον παρακάτω πίνακα, η φορολόγηση του υγραερίου μέχρι το 1/1/2018 είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτή της βενζίνης. Με βάση τα παραπάνω, και με την «υπόθεση» ότι η τιμή διυλιστηρίου – πετρελαίου παραμένει σταθερή, η τιμή του LPG στην αντλία δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 0,80 Euros μέχρι αρχές του 2014 και τα 0,94 Euros μέχρι αρχές του 2018.

αυξηση τιμης υγραεριου

Η Ευρωπαϊκή οδηγία αναφέρει ξεκάθαρα ότι τα κράτη μέλη πρέπει σεβαστούν τις διαφορές φορολόγησης μεταξύ των καυσίμων και πιο  συγκεκριμένα για τα LPG/CNG δίνει τη δυνατότητα μηδενικής φορολόγησης τους αν το κράτος κρίνει ότι αυτό βοηθά στην μείωση των ρύπων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η LPGas επικροτεί και στηρίζει το Σωματείο Εισαγωγέων και Εγκαταστατών Συστημάτων Αερίων Καυσίμων Κίνησης , το οποίο πρωτοστατεί με πρωτοβουλίες   προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την προστασία του Έλληνα καταναλωτή και την καταξίωση του LPG ως το κατεξοχήν Οικολογικό και Οικονομικό καύσιμο.

LPGas.gr
Γκέκας Χρήστος
Μηχανολόγος Μηχανικός