Σοπενχάουερ… και αύξηση ΕΦΚ υγραερίου

photo3

Διαβάζω επί 3 ημέρες δημοσιεύσεις, άρθρα, ανακοινώσεις, προβλέψεις και απόψεις προερχόμενες από ανενημέρωτους δημοσιογράφους, κίτρινα blogs,  κακόβουλους πρατηριούχους βενζίνης και κακοπροαίρετους ιδιώτες.

Μου δημιουργήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή η απορία, πως είναι  δυνατόν να επιχειρηματολογεί κάνεις με στόχο την επικράτηση της άποψης του ανεξάρτητα από την αλήθεια. «Η απάντηση είναι απλή» κατά Σοπενχάουερ. Πρόκειται για την «εγγενή ποταπότητα της ανθρώπινης φύσης». Απορρέει από μια «έμφυτη ματαιοδοξία» και από το γεγονός ότι οι άνθρωποι, αντί να σκέπτονται πριν μιλήσουν ή γράψουν, είναι φλύαροι και ανειλικρινείς. Σπεύδουν να υιοθετήσουν μια άποψη, την οποία στη συνέχεια την υπερασπίζονται από πείσμα και εγωισμό, χωρίς να γνωρίζουν αν είναι σωστή ή λανθασμένη. Η ματαιοδοξία πάντοτε υπερτερεί της αλήθειας…

Και πια είναι η αλήθεια θα ρωτήσει κάποιος;

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και αν εφαρμοστεί η αύξηση στον ΕΦΚ του υγραερίου, η τελική τιμή στα πρατήρια δεν θα επιβαρυνθεί πάνω από 9-11 λεπτά (Ένας απλός πολλαπλασιασμός είναι αρκετός για να το καταλάβει κάποιος).

Η αλήθεια είναι ότι και να εφαρμοστεί, οι περισσότεροι πρατηριούχοι πιθανόν θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν μεγάλο μέρος της αύξησης του φόρου.

Η αλήθεια είναι ότι ο σύνδεσμος πρατηριούχων και όλοι οι επαγγελματίες στον χώρο της υγραεριοκίνησης θα αντιδράσουν με κάθε δυνατό  μέσο από αύριο για να μην αυξηθεί ούτε cent η τιμή του υγραερίου.

Η αλήθεια είναι η βενζίνη παραμένει στο 1,75 με ανοδικές τάσεις

Η αλήθεια ότι το υγραέριο θα παραμείνει ένας εναλλακτικός και οικονομικός τρόπος κίνησης και η  εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας θα αποδειχτεί η πιο συμφέρουσα και αποδοτική επένδυση που έχετε πότε επιλέξει.

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν ήδη εγκαταστήσει υγραέριο έχω να συμβουλέψω το εξής:

«Αφήστε τους υπόλοιπους να λένε ότι θέλουν, καθώς όλοι έχουν δικαίωμα στη βλακεία»

LPGas.gr
Γκέκας Χρήστος
Μηχανολόγος Μηχανικός